Iskalnik

Brezplačno svetovanje

Pasica

Mnenja strank

 • Zdenka
  Pozdravljeni, zahvaljujem se vam za brezplačno svetovanje glede moje pogodbe o zaposlitvi in izplačil.

  Read more...

   
 • Zdenka
  Pozdravljeni, zahvaljujem se vam za brezplačno svetovanje glede spornih postavk in datumov v moji ...

  Read more...

   
 • Vesna Resnik
  Rada bi se zahvalila za hiter, jasen in seveda brezplačen nasvet, ki sem ga dobila od prijaznega ...

  Read more...

   
 • Vesna
  Pozdravljeni, zahvaljujem se vam za brezplačno svetovanje glede Odpovedi, pohvaliti moram kontaktno osebo ...

  Read more...

   
 • Brigita Sitar
  Pozdravljeni, zahvaljujem se vam za brezplačno svetovanje glede upokojitve, pohvaliti moram kontaktno ...

  Read more...

Delovno pravo Pogosta vprašanja Izplačilo regresa
Izplačilo regresa

Imel sem veljavno pogodbo o zaposlitvi sklenjeno od decembra 2008 do konca avgusta. 2009. Pred tem sem imel še eno pogodbo sklenjeno pri istem delodajalcu in sicer za obdobje od januarja 2008 do decembra 2008. Pri tem podjetju sem bil zaposlen skupno 20 mesecev.

Ali sem opravičen do izplačila regresa in v kakšni višini?


Do izplačila regresa ste vsekakor opravičeni. Na podlagi določil o izplačilu regresa  vam pripada regres za leto 2008, kot tudi regres za leto 2009. V kolikor ste opravičeni do letnega dopusta, vam pripada tudi letni regres najmanj v višini minimalne plače.

V primeru, da vam je delodajalec trdil drugače, vas je s tem zavajal. Tako je potrebno delodajalca pozvati k izplačilu. V kolikor tudi to ne zaleže, bo potrebno vložiti tožbo na Delovno sodišče. Ti postopki so načeloma hitri in se zaključijo v parih mesecih.

Žiga Marovt

Nudimo informacije in pravno svetovanje na področju delovnega prava. Pokličite 040 30 30 84

 

Add comment


Security code
Refresh

Comments   

 
#2 regres z zamudo 2014-06-14 15:13
V mesecu aprilu sem izgubila službo kot poslovodja prodajalne zaradi (uradno) ukinitve mojega delovnega mesta. Izkoristila sem 40-dnevni odpovedni rok, ki se je zaključil v maju, izplačano sem dobila tudi odpravnino.
Referentka v kadrovski mi je povedala, da mi pripada tudi regres cca 200 eur. Zanima me, kdaj so mi dolžni nakazati regres. Namreč, zadnji dve leti je bila praksa, da smo regres dobili šele v zadnjih dneh decembra, ker je bil tak dogovor vodstva s sindikatom (sama nisem bila član sindikata).
Zanima me, ali so mi dolžni izplačati regres do 1.julija, ali moram čakati do decembra. Kolikor mi je znano, podjetje ni v hujših likvidnostnih težavah, oz. nima blokiranih računov.
Quote
 
 
#1 regres z zamudo 2014-06-14 15:12
V mesecu aprilu sem izgubila službo kot poslovodja prodajalne zaradi (uradno) ukinitve mojega delovnega mesta. Izkoristila sem 40-dnevni odpovedni rok, ki se je zaključil v maju, dobila sem tudi izplačano odpravnino.
Referentka v kadrovski mi je povedala, da mi pripada tudi regres cca 200 eur. Zanima me, kdaj so mi dolžni nakazati regres. Namreč, zadnji dve leti je bila praksa, da smo regres dobili šele v zadnjih dneh decembra, ker je bil tak dogovor vodstva s sindikatom (sama nisem bila član sindikata).
Zanima me, ali so mi dolžni izplačati regres do 1.julija, ali moram čakati do decembra. Kolikor mi je znano, podjetje ni v hudih likvidnostnih težavah, oz. nima blokiranih računov.
Quote
 

Brezplačno svetovanje

Pasica

Pogosta vprasanja

Vprašanje: Prejel sem odpoved delovnega razmerja iz poslovnih razlogov vendar sem v nelagodni situaciji. Delodajalec mi je obljubil novo pogodbo, vendar...
Vprašanje: Delodajalec je bil glavni izvajalec del v večih podjetjih. Zaradi gospodarske "krize" je večina teh podjetij se ozrla na tuje, kjer so...
Vprašanje: Zaposlena sem v podjetju, kjer delamo v treh izmenah. Do sedaj je bilo vedno tako, da smo vsako leto dobile formularje, da se strinjamo z...
Vprašanje: Prejela sem odpoved iz poslovnih razlogov, vendar mi delodajalec ni podal predhodno nobene namere o odpovedi, delodajalec mi ni ponudil...
  Vprašanje: Trenutno sem zaposlena v podjetju, ki ima poslovne prostore na istem naslovu z še 11 ostalimi nepovezanimi podjetji. Prejšnji teden, sem...

FacebookNazadnje dodano

Najbolj brano

Ključne besede


Narejeno z Joomla!AZZ.

POKLIČI ZDAJ!

Brezplačno svetovanje

040 30 30 84

Vse informacije o delovnem pravu na enem mestu!