Iskalnik

Brezplačno svetovanje

Pasica

Mnenja strank

 • Zdenka
  Pozdravljeni, zahvaljujem se vam za brezplačno svetovanje glede moje pogodbe o zaposlitvi in izplačil.

  Read more...

   
 • Zdenka
  Pozdravljeni, zahvaljujem se vam za brezplačno svetovanje glede spornih postavk in datumov v moji ...

  Read more...

   
 • Vesna Resnik
  Rada bi se zahvalila za hiter, jasen in seveda brezplačen nasvet, ki sem ga dobila od prijaznega ...

  Read more...

   
 • Vesna
  Pozdravljeni, zahvaljujem se vam za brezplačno svetovanje glede Odpovedi, pohvaliti moram kontaktno osebo ...

  Read more...

   
 • Brigita Sitar
  Pozdravljeni, zahvaljujem se vam za brezplačno svetovanje glede upokojitve, pohvaliti moram kontaktno ...

  Read more...

Sprememba pogodbe o zaposlitvi zaradi spremenjenih okoliščin
Spremembe pogodbe o zaposlitvi zaradi spremenjenih okoliščin

Spremembe pogodbe o zaposlitvi zaradi spremenjenih okoliščin

Spremembo pogodbe o zaposlitvi ali sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi lahko predlaga katerakoli stranka.

 

Pogodba se spremeni oziroma nova pogodba velja, če na to pristane tudi nasprotna stranka.

Ne glede na spremembo zakona, kolektivne pogodbe ali splošnega akta delodajalca, delavec ohrani vse tiste pravice, ki so ugodneje določene v pogodbi o zaposlitvi.

Nudimo informacije in pravno svetovanje na področju delovnega prava. Pokličite 040 30 30 84

 

Add comment


Security code
Refresh

Comments   

 
#7 Ana 2014-06-18 09:09
V sedanjem podjetju delam 4 leta, po pogodbi, ki sem jo podpisala v začetku delovnega razmerja za določen delovni čas enega leta., Po preteku te pogodbe, nisem dobila nobene pogodbe več v podpis. Sicer se v podjetju razmere slabšajo in izvajajo se različni psihični pritiski, da bi ljudje dali sami odpoved, a vendar me zanima sledeče.
V kratkem , naj bi dobili nove pogodbe. Napoveduje se nižanje plač in zaostrovanje delovnih razmer z različnimi pravilniki. Zanima me, ali si primoran podpisati pogodbo, če se z njo ne strinjaš? Kaj to pomeni - da te delodajalec lahko odpusti, ali da daješ sam odpoved? Če te v primeru, da nočeš podpisati delodajalec odpusti, ali ti pripada odpravnina in regres? Te lahko v tem primeru odpusti iz krivdnih razlogov?
Koliko časa imaš za premislek, ali boš pogodbo podpisal ali ne?
Hvala za odgovor.
Quote
 
 
#6 Ana 2014-06-18 08:52
Pri sedanjem delodajalcu delam 4 leta preko pogodbe, ki sem jo podpisala na začetku delovnega razmerja in sicer za določen delovni čas enega leta. Sicer se razmere v podjetju slabšajo in izvajajo se psihični pritiski, zato nisem sigurna, da bi tu rada ostala, pa vendar. Sedaj so v pripravi nove pogodbe. Ker napovedujejo nižanje plač in zaostrovanje pogojev delovanja v podjetju me zanima, ali si zakonsko primoran podpisati to pogodbo, tudi če se z njo ne strinjaš. Kaj to pomeni - da te delodajalec lahko odpusti ali da sam daješ odpoved? Če te delodajalec v tem primeru odpusti, ali ti je primoran izplačati odpravnino, regres? Ali te lahko v tem primeru odpusti iz krivdnih razlogov?
Koliko časa imaš, da se odločiš in pogodbo podpišeš?
Hvala za odgovor.
Quote
 
 
#5 JULIJANA 2013-11-12 09:26
ZAPOSLENA SEM V BOLNIŠNICI.ZARA DI SPREMENJENE REORGANIZACIJE SE JE UKINILO MOJE VODILNO MESTO,DELA SO SE RAZDELILA DRUGIM VODILNIM. DOBILA SEM NOVO POGODBO Z NIŽJIM KOLIČNIKOM KI USTREZA NOVEMU DELOVNEMU MESTU KI NI VODILNO.TO SE PA SEVEDA PRECEJ POZNA PRI SAMI PLAČI. ZANIMA ME ALI MI LAHKO DELODAJALEC ZNIŽA KOLIČNIK,SAJ JE BILO DELOVNO MESTO UKINJENO, MOJE DELO PA SO RAZPOREDILI DRUGIM.KO JE BIL RAZPIS ZA NOVA DELOVNA MESTA ZARADI SAME REORGANIZACIJE, KLJUB PRIJAVI IN IZPOLNJEVANJU POGOJEV NISEM BILA IZBRANA. NEKATERI IZBRANI PA NE IZPOLNJUJEJO VSEH DOLOČENIH POGOJEV.
Quote
 
 
#4 Bogo Tomše 2013-06-21 13:40
V službi nisem izpolnil interni (nekaj novega v naši firmi)obnovitve ni tečaj za dihalne aparate. Vodstvo firme me je dalo na izredni zdravstveni pregled. Zdravnica mi je na podlagi specialista ortopeda napisala zdravstvene omejitve in s tem lažje delo. V podjetju so s tem mnenjem zaostrili moje delovne pogoje in mi predlagali drugo delavno mesto kar se jaz strinjam ( v igri je bilo tudi koriščenje dopusta, dokler ne ugotovijo kaj z menoj, premestitev v dnevno službo, kjer bi izgubil benifikacijo in dodatke ter celo odpoved delavnega razmerja), ki je za dva tarifna mesta nižje od mojega sedanjega.Novo pogodbo moram podpisati do 1.7.2013.
Zanima me kakšne so možnosti, da obdržim sedanji tarifni razred ali se moram pokoriti našemu vodstvu in podpisati novo pogodbo. Star sem 52 let. Prosim za čim hitrejši odgovor. Hvala.
Quote
 
 
#3 Petra 2012-12-02 16:36
Delodajalec med porodniško pove delavki, da ko pride nazaj, gre na drugo delovno mesto. Kot razlog navede, da vidijo sodelavca, ki jo v tem času nadomešča, bolje na tem mestu. Delavka ima pogodbo za nedoločen čas. Sodelavec pa pogodbo do vrnitve delavke s porodniške (drugače pa tudi pogodbo za nedoločen čas).
Novo delovno mesto je tretirano z manjšim količnikom.
Ali lahko delodajalec to naredi, ali je dolžan obrazložiti, ali lahko delavka to zavrne - se ne strinja; ali mora delavka obdržati isto plačo, se pravi isti naziv in količnik, v primeru, da delodajalec premestitev lahko izvede.

Hvala
Quote
 
 
#2 danica 2012-10-29 21:42
direktor me je čez noč premestil na drugo slabše delovno mesto in na moje zaposlil drugega delavca.Sedaj po enem mesecu mi pa da zapodpisat neki dogovor da se jaz strinjam in datum je naredil za nazaj obenem mi pa da že novo pogodbo za naprej.jaz se stem ne strinjam ker mi v ta stari pogodbi piše kakšno delo opravljam v tej firmi.KaJ LAHKO STORIM.Sedaj delam na drugem delovnem mestu in vem da se mi godi krivica.
lp dani
Quote
 
 
#1 tatjana paluc 2012-09-19 13:23
Spoštovani,

ali mi lahko delodajalec spremeni delovni teden iz 5 na 6 dni, brez, da se s tem strinjam?
Quote
 

Brezplačno svetovanje

Pasica

Pogosta vprasanja

Vprašanje: Prejel sem odpoved delovnega razmerja iz poslovnih razlogov vendar sem v nelagodni situaciji. Delodajalec mi je obljubil novo pogodbo, vendar...
Vprašanje: Delodajalec je bil glavni izvajalec del v večih podjetjih. Zaradi gospodarske "krize" je večina teh podjetij se ozrla na tuje, kjer so...
Vprašanje: Zaposlena sem v podjetju, kjer delamo v treh izmenah. Do sedaj je bilo vedno tako, da smo vsako leto dobile formularje, da se strinjamo z...
Vprašanje: Prejela sem odpoved iz poslovnih razlogov, vendar mi delodajalec ni podal predhodno nobene namere o odpovedi, delodajalec mi ni ponudil...
  Vprašanje: Trenutno sem zaposlena v podjetju, ki ima poslovne prostore na istem naslovu z še 11 ostalimi nepovezanimi podjetji. Prejšnji teden, sem...

FacebookNazadnje dodano

Najbolj brano

Ključne besede


Narejeno z Joomla!AZZ.

POKLIČI ZDAJ!

Brezplačno svetovanje

040 30 30 84

Vse informacije o delovnem pravu na enem mestu!